Slänga eller ge bort äpplen

Vill du bli av med äpplen?

Har du trädgården full med äpplen och undrar var du ska göra av dem? Ska man slänga dem eller kan de göra nytta på något sätt? Mobolets musteri & och gårdsförsäljning tar gladeligen emot äpplen du inte vill ha. Det gör ingenting ifall de fått märken eller blivit fula i skalet.

Lämna av eller få äpplen hämtade

Du är välkommen att lämna av äpplen du inte vill ha hos oss. Har du inte möjlighet att komma ut med dina äpplen så kommer vi gärna ut till dig och hämtar.
Mobolets musteri och gårdsförsäljning utvändigt

Får man slänga äpplen i skogen?

Slänga äpplen i skogen eller i ett dike på någon annans mark utan tillstånd är ingen bra idé. Att lägga trädgårdsavfall utanför sin egen tomtgräns skräpar ner naturen, gör miljön fulare och är till och med ett brott enligt miljöbalken. Det du kan göra istället är att lämna in dina äpplen till återvinning eller till någon som tar över ansvaret för ditt avfall. Vi tar gärna emot äpplen du inte vill ha.  Även om de fått märken eller blivit fula i skalet går de bra att lämna in.

Vi tar emot äpplen

Vi tar hand om den frukt du vill slänga och ser till att den kommer till nytta istället för att gå till spillo. Kontakta oss om du vill bli av med dina äpplen.